Informatie over de lessen


Van wie krijg je les?

k ben Rob van Hal, gediplomeerd gitaardocent (Conservatorium in Tilburg) voor akoestisch/klassiek gitaar, basgitaar en elektrisch gitaar.

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de didactiek en methodiek van het muziekonderwijs. Mijn lessen worden gekenmerkt door een adaptieve aanpak. Het doel, niveau en leertempo van de leerling speelt een essentiële rol in de aanpak.

Naast lesgeven ben ik content creator voor het YouTube kanaal QJamTracks waar ik Engelstalige gitaarlessen verzorg voor vergevorderde gitaristen. Daarbij werk ik van tijd tot tijd als studiogitarist.


Download de informatie voor 2023-2024 (PDF)>

Voor wie?

Gitaarspelen is erg leuk, zeker als je merkt dat je steeds verder komt en meer kan.
Iedereen kan beginnen met gitaarspelen, jong en oud. Sommigen beginnen al heel vroeg en anderen ontdekken pas wat later hoe leuk het is. Om te starten mag je een absolute beginner zijn.

Maar ook gevorderde gitaristen kunnen bij mij terecht. Bijvoorbeeld om je techniek te verbeteren, beter leren soleren en meer kennis van muziek te krijgen.

Om het leuk te vinden, moet je voortgang en verbetering zien. Daarom is het belangrijk dat je genoeg tijd vrijmaakt om te oefenen. Hoe meer tijd je er in steekt hoe sneller je vooruit gaat. En dat motiveert!

Wat heb je nodig voor akoestisch gitaar

Voor lessen op een akoestische gitaar heb je een klassieke (Spaanse) gitaar nodig of een staal-snarige akoestische gitaar. Voor kinderen adviseer ik met klem een Spaanse gitaar i.v.m. de bespeelbaarheid. Je heb ook een voetsteun nodig en 24-ringsmap voor een deel van het lesmateriaal.

Wat heb je nodig voor elektrische gitaar en basgitaar

Om te beginnen met een elektrische gitaar of basgitaar heb je een gitaar, plectrum (hard), kabel en versterker nodig. In het begin kun je volstaan met een starterspakket van bijvoorbeeld Bax Music (bax-shop.nl). Ook voor elektrisch gitaar heb je een voetsteun en 24-ringsmap nodig.

Boeken

Voor kinderen die beginnen op de akoestische gitaar gebruik ik naast mijn eigen lesmateriaal het boek “Ik speel gitaar” deel 1 t/m 5.
Voor leerlingen die elektrisch gitaar spelen, stemmen we het lesmateriaal af op niveau, interesse en richting.

Hoe zien de lessen eruit?

Kinderen tot en met 11 jaar krijgen 20 minuten privéles i.v.m. de aandachtsspanne. Deze is bij jonge kinderen wat korter.

Vanaf een jaar of 12 krijg je 30 minuten privéles. Als je begint met gitaarspelen, bestaan de lessen uit het spelen van akkoorden, bekende nummers, noten/ritme/tabulatuur lezen en techniek.

Later gaan we dieper op de muziek in en spelen we moeilijkere nummers/liedjes.

Ben je nog verder en speel je misschien elektrisch? Dan gaan we het lesmateriaal aanpassen op de richting die je kiest met aanvullend lesmateriaal voor de verbreding van je smaak en je muzikale ontwikkeling.

Denk daarbij aan solo technieken, arpeggio’s, sweep picking, nieuwe toonladders, modi, de 7, 9, 11 en 13 akkoorden, nummers schrijven, Jazz gitaar, moduleren, snelheid ontwikkelen, complexe ritmes zoals in metal muziek, funk rhythm gitaar en nog veel meer.Jaar rooster 2020-2021


2022
Aanvang lesjaar: 5 september
Herfstvakantie 24 t/m 30 oktiber
Kerstvakantie 26 december t/m 8 januari (2023)
2023 
Voorjaarsvakantie (carnaval) 20 februari t/m 26 februari
2e Paasdag 10 april
Meivakantie 24 april t/m 7 mei
Hemelvaart 18-19 mei
2e Pinksterdag 29 mei
Zomerstop 10 jul