Bandhub online muziek maken

Bandhub online spelen in een band

Bandhub: Speel samen online

Bandhub online spelen in een  bandBandhub is een bijzondere website waar je (gratis) online samen met anderen kunt spelen in een band. Op de website zijn veel muzikanten van allerlei soorten en met allerlei instrumenten aanwezig en klaar om met jou samen te spelen. Je kunt mensen volgen en je kunt gevolgd worden door mensen die dezelfde muzikale interesses hebben als jij. Je kunt op ieder moment mee doen met een band of collaboratie zoals Bandhub dat zelf noemt. Het is dus geen live jam zoals bijvoorbeeld op de Jammr.com website.

Hoe werkt Bandhub

Nadat je een profiel hebt aangemaakt kun je op twee manieren beginnen. Je kunt zelf met een nummer starten of je doet mee met een nummer van een ander. Hoe dan ook, je hebt een webcam nodig, want van iedereen die meedoet zie je een video. Zo zie je precies wat de ander doet. Je kunt opnemen met de ingebouwde microfoon van je computer, een line-in aansluiting of via een USB interface. Dat laatste is veruit het beste. Een USB interface is al voor een paar tientjes te koop bij bijvoorbeeld Laenen Music in Oosterhout. Je sluit de boel aan en spelen maar!

“Ieder voordeel heb z’n nadeel”
Johan Cruijf

Het is niet allemaal zo geweldig. Er zijn twee nadelen aan de site denk ik. Allereerst is de recorder app van Bandhub niet erg stabiel en loopt regelmatig vast. Ik zelf heb dat opgelost door de prioriteit van de app van normaal naar hoog te zetten. Dit doe je overigens in windows taakbeheer (zie http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows7/open-task-manager. Doe dat op je eigen verantwoording en ben hier voorzichtig mee). Voor de Mac zal er ook wel een vergelijkbare optie zijn.

Een ander nadeel is dat er bijna alleen maar covers worden gespeeld en weinig eigen nummers. Ik heb vind zelf covers spelen niet zo leuk. Meer mensen met eigen nummers zou leuker zijn.

Conclusie

Bandhub is gewoon erg leuk. Je kunt er avonden mee vullen, zeker als je net begint. Je hoeft niet goed te kunnen spelen of zingen, want er is van ieder niveau wel wat te vinden op de Bandhub website. Dus gewoon doen en dan zie ik je daar!